Poezi nga Athina Titaqi / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Athina titaqi

Poezi nga Athina Titaqi

 

 

***

 

Membranëbrishtë
thundrën, të gatshme në çap
me trupin, pa përgatitur
betejë jodike po jap.
Si vall u harova kaq shumë
pa pikë dielli mbi shpinë
pa pikë kripe mbi vetull.
Mësoj të notoj
pa luspa, pa verza
thellë, oqeanit tim
me tmerrin e mbytjes patjetër,
apo prerjes së shkëmbit.
E kam nevojë detin
shpërblimin koralor
dhe ç’është e nevojshme për t’u thërritur
që nga portokalli i nxehtë
i një denigrimi, mbytur!…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s