Monica Stravino

  Monica Stravino   Monica Stravino is a professor of Spanish Language, Italian writer and poet. Since 2016 she is World Union of Poets(WUP) Ambassador, founded by the Knight of Merit for poetry Silvano Bortolazzi, Italian candidate for the Nobel … Continue reading

Shqiptarët kryengritës dhe shqiptarët asnjëjës (Nga një kronikë e gjetur në analet e vjetra të Manastirit të Deçanit) / Tregim nga Rrahim Sadiku

Shqiptarët kryengritës dhe shqiptarët asnjëjës (Nga një kronikë e gjetur në analet e vjetra të Manastirit të Deçanit)   Tregim nga Rrahim Sadiku   Hirësisë së Tij, peshkopit Melentije të Peshkopatës Rashkë-Prizren, nga prifti kronist i Manastirit të Deçanit, Sofranije, … Continue reading

Poems by Eftichia Kapardeli

Poems by Eftichia Kapardeli       ΕΛΠΙΣ   Οι δεσμώτες ξόδεψαν όλον τον Ήλιο και η Άνοιξη δεν ξύπνησε ποτέ   *** Η ελπίδα γεμάτη στολίδια κατοικεί σε όλους τους τόπους στην αιωνιότητα της μοναξιάς μιας απόφασης ημέρα ξυπνώ … Continue reading

Poezi nga Zyba Hysa

Poezi nga Zyba Hysa     TI DASHURI…   Pas dallgë tërbimi… nga realiteti, Të sjellë dhuratë prej barbarizmi, Nën ledhje ajri… prekje misteri, Vjen me furi… Ti dashuri! Me magjinë tënde, shkon n’ato vënde, Ku as unë s’i kam … Continue reading

Poezi nga Mimoza Çobo

  Poezi nga Mimoza Çobo     NJË FOLEZË DUA   Lermë të mbjell buzës sate blerim, lulja e dashurisë të hedhi rrënjë, lermë të thur gjirit fole me lulërim, inati buzës të bjerë,në s’të ka rënë… Pranë teje humbas,as … Continue reading

PESË VJET, PRAKTIKË DOBIPRURËSE E “MEDIA-KONTAKTIT” (Çertifikohen 10 studentë, për gazetari) / Nga: Prof.Murat Gecaj, publicist e studiues

PESË VJET, PRAKTIKË DOBIPRURËSE E “MEDIA-KONTAKTIT” (Çertifikohen 10 studentë, për gazetari)   Nga: Prof.Murat Gecaj publicist e studiues     Foto e përbashkët, pasi studentët morën çertifikatat…   Një ndër profesionet më të bukur dhe të pëlqyer, për të rejat … Continue reading

Observime letrare rreth vëllimit poetik : “Klithma fryme”, Përmbledhje poezish të autores Lumturi Ymeri Bersava. / Nga : Hasan BUNJAKU

Observime letrare rreth vëllimit poetik  : “Klithma fryme”, Përmbledhje poezish të autores Lumturi Ymeri Bersava. Nga : Hasan BUNJAKU     EKSKLAMACIONE NDIESORE TË NJË KRIJUESEJE FINE   Duke e përvijuar një kontinuitet tashmë të konstituuar që në vitin 2011, me … Continue reading

HUNGER STRIKE: CHILEAN EX-POLITICAL PRISONERS DEMAND JUSTICE FROM GOVERNMENT.

    HUNGER STRIKE: CHILEAN EX-POLITICAL PRISONERS DEMAND JUSTICE FROM GOVERNMENT.   https://www.change.org/p/hunger-strike-chilean-ex-political-prisoners-demand-justice-from-government?recruiter=545146826&utm_source=petitions_show_components_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink     To the Government of the Republic of Chile,   In response to the efforts of ex-political prisoners in various Chilean cities, the international community demands … Continue reading

Bilbili i këngës Myzeqare Bruna Sota Hoxha: Tallavaja po degjeneron identitetin tonë kombëtar dhe shijet e spektatorit. / Intervistë nga Raimonda Moisiu.

  Bilbili i këngës Myzeqare   Bruna Sota Hoxha:  Tallavaja po degjeneron identitetin tonë kombëtar dhe shijet e spektatorit.     Muzika është një nga treguesit  më  kryesorë të identitetit kombëtar. Por dëshiroj të shpreh shqetësimin tim,  që padashur në … Continue reading

TEMPULLI I AFËRDITËS APO FESTA TË HARRUARA TË TRASHËGIMISË KULTURORE?! MUND TI SHTOHEN SARANDËS?!! / Nga Halil Shabani; shkrimtar, historian, arkeolog

  TEMPULLI I AFËRDITËS APO FESTA TË HARRUARA TË TRASHËGIMISË KULTURORE?! MUND TI SHTOHEN SARANDËS?!!       Nga Halil Shabani; shkrimtar, historian, arkeolog     Të flasësh për Sarandën nuk është aspak e thjeshtë;lashtësia, ndërtimet, arkitektura, dokumentacioni, besimet dhe … Continue reading

Poezi nga Fleta Satka

  Poezi nga Fleta Satka     ***   Kujtime të varfra si një shkretëtirë e thatë nëpër zemrat e mendjet e njerëzve braktisur kërkojne oaz, Sy me lot prej mallit si një zgavër shkëmbi grryer prej dallgëve, pse dashurinë … Continue reading

ANCORA / Poesie di Rita Hoxha

 

Rita hoxha

Poesie di Rita Hoxha

 

 

ANCORA

 

Il cuore brucia.

la malinconia tace.

e son una viottola da imboccare

in un vigneto da vendemmiare.

tu mi baci ed io rispondo,

tremante in vita, ed esile mi espongo

con petali di bocca.

quest’amore accende gli occhi

come specchi di un riflesso.

io ti bacio

e m’accarezzi

in un cinguettio che s’avvicina.

è un’usignolo che accanto a noi si posa,

ed inneggia al nostro amore .

 

Scritto da Rita Oxha

Opera pubblicata nel suo libro

Ne è vietata qualsiasi riproduzione, totale o parziale, nonché qualsiasi utilizzazione.

 

Tatjana Debeljački

Tatjana Debeljački   Tatjana Debeljački, born on 23.04.1967 in Užice. Writes poetry, short stories, stories and haiku. Member of  Association of Writers of Serbia -UKS since 2004 and Haiku Society of Serbia – HDS Serbia, HUSCG – Montenegro and HDPR, … Continue reading

Dije Neziri Lohaj

Dije Neziri Lohaj   Dije Neziri Lohaj u lind më 10 shkurt 1965 nē Shkup. Aty mbaroi vetëm dy klasē të fillores, pasi familja e saj shpërngulet në Ferizaj. Këtu mbaroi shkollimin fillor dhe filloi të mësmin. Në vitin 1983, … Continue reading