Poezi nga Dhimitër Kokaveshi

 

dhimiter kokaveshi

Poezi nga Dhimitër Kokaveshi

 

 

HAPËSIRË

 

Vështirë të dëgjosh
vërtetësitë?…
Si fenomen po i shijoj
dhe perceptoj
mëngjeseve të ndjenjës!…
Gryer
dhe ti natyrë
po më zbërthen, mendimesh
zhveshur
si mes qiellores!… Retë
në një manifestim
meteorik
vetmive, nuk qëndrohet.

 

 

ZBULUAR DRITËS

 

Dallgëve udhëtoja
rrëmbim
mendimesh dhe kaltërsia
joshëse
le t’ më sundoj, mbi krahasimet
ndjej edhe falem
mbi reflektimet, Ëndrrimtare
t’i zbuloj
realitetet, i riprodhoj
si kompozime
joshjeve të melodis!…
Si një sintezë
të ngjarjeve krijuese
forma e lirë!…
Përzierje të kohës
më ngarkon
mes hapësirës dritë
drita!…
Po më zbulonte kaltërsitë
përballeshin
me dritën, grindeshin
mbi një sundim
Diellor!…Nuk debatoja
dritës
shikoja, dhe reflektonin
kaltërsitë
më ftonin!… Si ty o det
o udhëtar
i gjithësisë, në pasqyrime
shkrimet ju fal!…
Për ju që më dhuroni
Kufij, pa hapësirë.

 

 

MOS MA VIDH KOHËN

 

E shkurtër, jeta.
Të shkurtëra
mendimet. Koha?…
E gjatë
por mos ma vidh.
Mos ma vidh
kohën!… E dua.
E dua kohën
për të arritur sukseseve
nuk dehem
as falem por vetëm
vetëm!…
Dashurisë?… Jetohet.
Larg edhe afër
e shikoj
si një planet përjetësie
të qeverisjeve
e dua!… Të bukur.
Sa bukur!…
E bukur jeta, ajo!…
Nuk blihet
dhe le të flitet përjetësisë
le të shpresojmë
se jetohet por kohën!..,
Kohën mos ma vidh.

 

 

VETËTIMAVE

 

Me ajkën e mendimeve
të prekja
natën!… E prekjeve të tua
dua ta jetoj
si një magjinë!…E flakëve
çarçafeve kur rrinë
shtruar!… Goditjesh zjarri
përballur
dridhjet e tua, le ta mbulojnë
le t’më mbulojnë!….
Si vetetima, zjarret e shpirti
mos i mba!… Shuar.

 

TAGORE / Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

 

Fatbardha Xhani myslimaj

Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

 

 

TAGORE

 

Prej shekujsh nisur për tek unë

nën hije pemësh vallëzuan

ëndrrat më të nurshme të rinisjes

gazmore,

çdo çast nga e para…

Por… ti nuk kishe si ta dije:

Tagore…!!

Tani është vonë…

Kush të tha që jam zgjuar e të pres,

mes mijëra zgjimesh të një bote që s’e njoh,

që më ngjall pasi me vdes,

që me sheh e unë vetë s’e shoh…

Është vonë

nata është e gjatë

rruga e lumturisë kaq e shkurtër

dhe drita e kujtimit kaq jetësore…

Është vonë tani

me hapa të ngadaltë nuk vihet tek unë

pse s’ më zure fort

për dore…

Është vonë

ështe vonë për Ne Tagore:

(“dhe dije, se ç’ fllad fërfëllin në korije,

kur hije e drurëve bie

s’ janë hije

por fije ëndrrash fantazie…”)

 

 

MOTIVE TE BARDHA / Poezi nga Anila Qirjazi Mihali

 

anila Mihali

Poezi nga Anila  Qirjazi Mihali

 

 

MOTIVE TE BARDHA

 

Ju jeni gjithandej shpërndarë

Motive të bardha, në ajër.

Çelet së bashku me një luledardhë,

Strehën e vjetër mend e mbajtën.

 

E dija një ditë do të riktheheshit

Në orën e zemrës, ende të pangecur.

Motive të shtrenjta,

Fustan nusërie veshur.

 

Nëse ajri i lagi krejt rrugët,

Përtokë u rrëzuat, u përgjaket.

Në gji do ju mbaj se ju dua

Në fluturimin e radhës, me jepni krahët.

 

Me ju e provoj zhytjen në ujëra të thella

Me ju ngjitjen e rrezikshme mbi maja

Për ju me coptohet zemra

Përjetë ju desha të bardha.

 

ODA A ALFARO, LA RIOJA / Autora: Ma Gloria Carreón Zapata

 

Ma Gloria Carreón Zapata

Autora: Ma Gloria Carreón Zapata

Presidente de la Unión Mundial de Poetas Nuevo León (México) UMP y WUP.

 

 

ODA A ALFARO, LA RIOJA.

 

En Alfaro, la Rioja España anida la cigüeña
edifica el tibio nido con ramas y greda
con el fin de abrigar a sus polluelos,
después eleva majestuosa el vuelo
bendiciendo el fértil suelo.

En México de perlas llanto
suspira un corazón norteño
obsequiando a la comarca
su alma insurrecta y apasionada
cual águila real.

¡Y hoy a Alfaro con humildad le canta!
Suelo buen aventurado de ciudadanos honestos,
trabajadores y hospitalarios sembradores de sueños.
Alfaro, llave de castilla orgullosa lo confirma,
sobre los tejados en vigilia descansa su insignia.

Alfaro albergue de aves peregrinas
donde cercano habita mi más grande amor,
ambos tejemos la esperanza con ilusión
ensueño que boga en tú caudaloso Ebro,
tálamo que arrulla nuestras utopías.

Alfaro que resguardas diligente
los sueños de tu bendita gente,
hoy con mi delicado canto
me hago ante ti presente,
migran la promesa y la bonanza
hacia el cerúleo azul,
mí otoñal alma se atavía de tul,
hoy mi quimera se llama Tú.

 

Autora: Ma Gloria Carreón Zapata
Mexicana.

 

 

Gina Ancheta Agsaulio

Gina Ancheta Agsaulio   Gina was born in San Juan La Union, (Northern part of Luzon in Manila) Philippines. She acquired training in Industrial Sewing Machine Operation at T.E.S.D.A. She also finished General Radio Communication Operator at La Union Technical … Continue reading