ME RASTIN E 40-VJETORIT TË NDARJES NGA JETA TË ARTISTES SË MERITUAR, Znj. EVGJENI SHTREPI (VESELAJ). / Nga: Natasha Limaj (Fejzaj )

 

13336009_1026796427368185_539866337210577580_n

ME RASTIN E 40-VJETORIT TË NDARJES NGA JETA TË ARTISTES SË MERITUAR, Znj. EVGJENI SHTREPI (VESELAJ).

 

 

natasha Limaj

Nga:  Natasha Limaj (Fejzaj )

 

Sot më 4 qershor , me rastin e eventit  përkujtimor të artistes së madhe vlonjate Evgjeni Shtrepi  organizuar  në mënyrë dinjitoze për një ikonë arti , në teatrin e qytetit “Petro Marko “ kalova një ditë të paharrueshme.

 

13346729_1026796314034863_8890116684486154001_n

 

Emocione  të rralla më la vlerësimi i kësaj bije vlonjate , si dhe rikujtimi i gjithë punës së saj artistike  , sidomos  renditja e roleve të saj në skenë .  Parodistët tanë perlë, Afrimi, Agroni dhe Meti, si dhe gjithë  trupa e estradës së Vlorës  na e ringjallën artisten e madhe  duke luajtur rolet e saj. Gazmendin e qytetarisë e ndezi edhe zëri melodioz  i këngëtares Ludmilla Baballëku. Më  ndjeni , kushdo që ta lexoj, këtë shkrim, sinqerisht  emocionet  më erdhën të papërsëritshme, sa që muza ime shpërtheu në këto vargje :

 

 

UNIKJA EVGJENI

 

Ftesën, për një event arti,

Seç, e mora  pasajdi “,

Stemimazhi kraharorit,

Ç’më kthehu, prap në fëmijë…

 

Para syve – Labëresha –

Karakteret furtunë deti,

Rolet në gojë të Matildës,

Ringjallur, EVGJENI SHTREPI…

 

Bijë vlore – labërie,

Humorin pikant në gojë,

Vetë memorja shekullore,

Për Ty… do të ligjërojë…

 

Panteonit artistik,

Gur i çmuar qoshelli,

Të ka ngjeshur Vlora gjakut,

Moj…Unikja Evgjeni!!!

 

Qofshë udhërrëfyese për ardhmërinë !…

 

Natasha Limaj ( Fejzaj )

 

 

13315667_1026796620701499_7001366392416610958_n

Me dy aktorët e estradës së Vlorës që na kanë emocionuar për 50 vjetë në skenë Lavdie Bisha dhe Qirjako Sava.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s