LUFTA nuk shpallet më, vazhdon. – Poezi nga Ingeborg Bachmann / Shqipëroi: Vasil Çuklla

13310374_1235852813099024_671047166939115243_n

Poezi nga Ingeborg Bachmann

 

 

LUFTA nuk shpallet më, vazhdon.

 

Ç’ka nuk dëgjohet, në përditshmëri është kthyer tashmë.
HEROI, mbetur largë kampeve të luftimit.
I pamunduri, shpërngulur
ndër zonat flakëruar të betejës.
Uniformë s’ka tjetër, veç Durimit
për Medalje… yllin mjeran, të Shpresës
mbërthyer drejt, mbi zemër.
Jepet… kur për pak s’ndodh asgjë,
kur marrëri e zjarrarmëve heshton,
kur armiku s’duket horizontesh…
dhe frikhija e një bombardimi të ri
qiellin errëson.
Dedikohet… për dezertim të vetdijshëm
për nder… të koalicionit shoqëror
për tradhëti… sekretesh turpi, mizerabël
dhe kundërshtim… të urdhërimit “hyjnor!”

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s