Poezi në arbërisht nga Luigi Gregorio Comi

Flamuri-shqiptar-foto-ilustrim

Poezi në arbërisht nga Luigi Gregorio Comi

 

 

E BUKURE SHQIPERI  

 

Sa  e bukure je

O Shqiperi

Me shtëpit tande

Të ulëta dhe të bardha

Me mallet  madheshtore

Të mbulluar me re

Të mbushëta me pisha

Me gurë të çara

Sa e bukur je

O Shqiperi

Me fushat të punuar

Me rrugat të pluhurosura

Me luginat të gjelber

Me ujet të pashter

Sa e bukur je

O Shqiperi

Me njerëzët tande

Të pjota me mallesi

Të knasura me dashuri

Të qosëta me amblësi

Për bilët tande të shprishura

O Shqiperi

Sa i dashur je

O Atdhe

Nani  që të njoha

Ma bukur ti je.

 

 

SHUMË MOT  SHKOI   

 

Më  mbille derën te faqa

Por nuk banë faregja

Ngë më njohe se isha idi vëlla

Shumë mot shkoi

Që kur ika

Për të isha akoma i lirë

(Kam këllan vertet i lirë?)

Kaq mot ka shkuar

Dhe shumë ka ndirruar fitira ime

Por gjaku është gjithmonë ai

Nge digjove edhe fjalën e tihj

Oh, vertet

Shkoi shumë mot

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s