Poezi nga Menelaos Ludemis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

601679_185366748286323_71245754_n

Poezi nga Menelaos Ludemis

 

***

 

Ngjitu… Ngjitu…
Gjithmonë ngjitu.
Akoma dhe më lart.
Ndër majngitjesh të pret dashuria
me një buqetë trëndafilash të artë.

Ngjitu…
Gjithmonë përpara… Gjithmonë më lart
Dhe nëse s’gjen rrugë
Hape.
Si gjithmonë…
Dashuria,
nuk i ka rrugët e hapura,
ti vet i ndërton!

Ngjitu…
Dhe nëse sheh,
se lulet, të gënjeshtërta janë
dhe dashuria – e zjarrta dashuri
është tjesht një tymnajë,
ti ngjitu!

Ngjitu…
Dhe pse majës, aty
në vend tuf-trëndafilësh
buqetë thikash të pret dhe e di…
ti ngjitu!

Ngitu…
Dhe thjesht “falemndero”
Jo trëndafilët, as thikat…
Falëndero fuqinë,
që ngjitjen të mundësoj!…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi:  Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s