Esse-personazh rreth figurës të poetit, dramaturgut, prozatorit, esseist-it, studiuesit dhe përkthyesit brilant të lirikëve të mëdhenj rusë, Vangjush ZIKO. / Shkruar nga Raimonda MOISIU

Esse-personazh rreth figurës të poetit, dramaturgut, prozatorit, esseist-it, studiuesit dhe përkthyesit brilant të lirikëve të mëdhenj rusë, Vangjush ZIKO.     Shkruar nga Raimonda MOISIU   Letërsia, është dashuria për artin e fjalës në të shprehur dhe në të shkruar, … Continue reading

NA BASHKUAN DY LIBRA, NË GJIMNAZIN “SAMI FRASHËRI”… (Përurohen botimet e autorëve, Eglantina Mandia e Bedri Alimehmeti) / Nga: Murat Gecaj

  NA BASHKUAN DY LIBRA, NË GJIMNAZIN “SAMI FRASHËRI”… (Përurohen botimet e autorëve, Eglantina Mandia e Bedri Alimehmeti)   Nga: Murat Gecaj     Çast nga veprimtaria…   Kisha disa kohë pa e vizituar Gjimnazin e kryeqytetit “Sami Frashëri”, megjithëse … Continue reading

Poezi nga Teuta Sadiku

  Poezi nga Teuta Sadiku     Nga jeta kulturore   Femrat e qytetit tim në një ekspozitë qëndrojnë varur pas kornizave, brenda mureve mbyllur në tabu, pa atë vijëlakimin e kuq në fytyrë (buzëqeshjen ) të dhunuara, gërshetprera për … Continue reading