Dr. Aprilia Zank

  Dr. Aprilia Zank     Dr. Aprilia Zank is a freelance lecturer in the Department of Languages and Communication at the Ludwig Maximilian University of Munich, Germany, where she teaches Creative Writing and Translation Theory.   She was born … Continue reading

Prehistoria mbarëkombëtare që rrezikon të zhduket përfundimisht / Nga: Erget Cenolli

                        Prehistoria mbarëkombëtare që rrezikon të zhduket përfundimisht     Nga: Erget Cenolli   Në kilometrin 7 të aksit rrugor Korçë – Maliq, ndodhet një pllajë e gjerë dhe pjellore, që prej vendasve ka marrë emrin fantastik “Hieja e korbit”. … Continue reading

ESENCȄ / Poezi nga Irina Hysi

  Poezi nga Irina Hysi     ESENCȄ   Merrni heshtjen time, parfum. Habi! Udhëtim i këndshëm, fundosur ngjirizit më të thellë  ujë. Lëvizje! Nga ndjenjat, më mungon vetëm zilia. Tingull! Akuartiteti, aktivizon kujtesën. Vijë! Hieroglifesh, gjurmë gjuhe mbetur tek … Continue reading