Autori Albert Zholi publikon librin ” Puthje Dashurie”

13529219_1103485473023173_7685459828409210322_n

 

Autori Albert  Zholi publikon librin ” Puthje Dashurie” 

 

 

PUTHJA!

-Nëse për sytë thuhet se janë pasqyrë e shpirtit, atëherë për buzët mund të thuhet se janë paqyrë e ndjenjave tona. Në rast të gëzimit, në buzë shfaqet buzëqeshja. Nëse ndjejmë dashuri, dhe fjalët janë të pakta për ta përshkruar atë dashuri, atëherë aty sërish janë buzët që përmes puthjes i shprehin edhe ndjenjat më të thella nga qenia e jonë.

Në qoftëse e shfletojmë fjalorin e gjuhës së sotme shqipe, për puthjen mund të gjejmë vetëm këtë sqarim: “PÚTHJ/E, ~A f. sh. ~E, ~ET. Veprimi dhe rezultati i tij sipas kuptimeve të foljeve PUTH, PUTHEM…”

E pabesueshme apo! Vetëm ky sqarim. Po ashtu në fjalorët ndërkombëtarë si p.sh ajo e “Chambers 20th Century Edition” puthja sqarohet me këto fjalë: “ledhatim apo përshëndetje me buzë”. Si duket fjalorët fare pak dijnë për puthjen!

Përderisa Kolerixhi puthjen e quan si “frymëmarrje e nektartë”, Shekspiri këtë e quan “Vulë të dashurisë”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s