I DRUHEM FJALËS SË NJERËZVE – Poezi nga Rainer Maria Rilke / Solli nё shqip : Petrit Sulaj

 

13529106_1137417112971349_7555046233706294417_n

Poezi nga Rainer Maria Rilke.

 

 

I DRUHEM FJALËS SË NJERËZVE

 

Sa shumë i druhem fjalës sё njerëzve.
Krejt e gjithëçka e thonë me dy fjalë:
kjo gjë quhet shtëpi e kjo kafsha qen
e me kaq e fillojnë e mbarojnë historinë.

Më preokupon dhe botkuptimi, shpotia e loja e tyre,
dinë krejt gjërat ato, gjendjen sot e si do jetë ajo nesër;
nuk ka mal e mrekulli tjetër që ti lerë me gisht nё gojë;
përveç kopështit të tyre që kufizohet me Zotin.

Dua ti paralajmëroj: qëndromëni sa më larg.
Mua më pëlqen të dëgjoj kur këndojnë sendet.
Kur i prekni ju: bëhen të ngurta e të heshtura.
Njerëz ju mi vritni krejt sendet e gjërat.

 

 

petrit sulaj

Solli nё shqip :  Petrit Sulaj

 

Dhjetor 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s