Claudia Bota este un artist plastic şi poet, născută la 20 decembrie 1969. A absolvit Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Bacău.

Claudia Bota este un artist plastic şi poet, născută la 20 decembrie 1969. A absolvit Şcoala de Muzică şi Arte Plastice din Bacău.   https://gazetadespania.es/claudia-bota-si-pasiunea-pentru-poezie/ Este profesor de religie la Şcoala Gimnazială „Luceafărul” din Bucureşti iar ca preocupări artistice are … Continue reading

Një prozë e ndërtuar mbi trillimin artistik dhe gjuhën figurative ( Mbi romanin “Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet’ të Rezart Palluqit ) / Nga Kujtim MORINA

Një prozë e ndërtuar mbi trillimin artistik dhe gjuhën figurative ( Mbi romanin “Njëqind e nëntëdhjetë e tre kafazet’ të Rezart Palluqit )      Nga Kujtim MORINA     Kur fillon të lexosh prozën e Rezart Palluqit, për ata … Continue reading

Poems by Lily Swarn

 

lily

Poems by Lily Swarn

 

 

JULY  CLOUDS

 

Sullen grumpy grouchy

Clouds on an opiate high

Staggering drunkenly into

Windows left ajar in hill chalets

Peering inquisitively

Full of fluff and floss

Dreams that vanish on touch

Watery graves on high

Will o ‘the wisp

Mirages on stilletoes

Weeping copiously

At the slightest provocation

Drooling kohl from oceanic eyes

 

Copyright Lily Swarn 31.7.2016

 

 

 

ORANGE RAGE

 

If I could see your thoughts

Instead of read them like I can

It would be a maze of

pinnacles and troughs

Of harrowing hellish humps

On crazy camels backs

Flinging fancy forcefully

Over fences fraught with fire

You would smile your benign smile

With that twinkle in your eyes

And curl your lips impishly

Under moustaches shaded with worry

The clown inside you would stretch

His silly arms and bob his plastic nose

You would pretend to be happy

When your heart was beating a tattoo

Like a staccato machine gun

Wiping out the cacophony of my

Lumbering labouring breath

Thudding out a keherwa in my

Throbbing temples of anguish

The moon would slip unseen

It’s work had just begun

Beaming silvery salvation

Over embers of orange rage ..

 

Copyright Lily Swarn 30.7.2016

 

 

 

A procession of profusion

 

Glib talks intertwined with

Boudoirs of megalomania

Flouncy frilly primrose buds

Seeking wisteria lined paths

Modern mantras of bliss

 

Copyright Lily Swarn 29.7.2016

Lisping names of azure hues

Dappled with turquoise sashes

I barely hear your magic cues

Drowned in an ocean of lashes

 

Copyright Lily Swarn 28.7.2016

 

 

 

Poezi nga Vasil Çuklla

  Poezi nga Vasil Çuklla     Ju shkruani…   Ju shkruani: Bukuria fshihet vetëm tek sytë… mbasi fale dy gjinjtë, për të fituar jetën! Unë bukurinë e shoh tek ty, njeri-perëndi! Në thjeshtësinë qënësore, për të thënë të vërtetën… Në … Continue reading

Zhuliana Jorganxhi rrëfen jetën e saj: Shteti më ka harruar, por më mjafton dashuria e njerëzve / Intervistë ekskluzive me “mbretëreshën e teksteve të këngëve” nga Raimonda Moisiu.

 Zhuliana Jorganxhi rrëfen jetën e saj: Shteti më ka harruar, por më mjafton dashuria e njerëzve   Intervistë ekskluzive me “mbretëreshën e teksteve të këngëve” nga Raimonda Moisiu.   Poetja Zhuliana Jorganxhi është vlerësuar si një poete lirike, -mjeshtre e … Continue reading

Poezia si refleksion dhe gjuhë shpirti. ( Referim rreth vëllimit poetik “Ti, qindvjetësh” të autores Vjollca Ajasllari – Koni) / Nga Agron Shele

  Poezia si refleksion dhe gjuhë shpirti. ( Referim rreth vëllimit poetik “Ti, qindvjetësh” të autores Vjollca Ajasllari – Koni)   Nga Agron Shele “Ti, qindvjetësh“ është vëllimi më i fundit poetik i autores Vjollca Ajasllari – Koni, vëllim i … Continue reading

Studiuesi Flori Bruqi, anëtar i ri i Akademisë së Shkencave dhe Arteve në Akademinë Shqiptaro-Amerikanë në SH.B.A

  Studiuesi Flori Bruqi, anëtar i ri i Akademisë së Shkencave dhe Arteve në Akademinë Shqiptaro-Amerikanë në SH.B.A       Kam kënaqësinë t’u njoftojë se Senati i Akademisë Shqiptaro-Amerikane në mbledhjen e tij të fundit pranoi kërkesen tuaj dhe … Continue reading