Poezi nga Jakovos Kabanelis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13606768_1256961910988114_3888573585515734725_n

Poezi nga Jakovos Kabanelis

 

 

***

 

Kundërshtoj, kundërshtoj, kundërshtoj

tjetërkush ndër duar të mbajë litarë

kundërshtoj të më bëni ç’të doni

kundërshtoj të mbytem mjegullimesh i vrarë.

Kundërshtoj, kundërshtoj, kundërshtoj

të jesh ti… dhe unë thjeshtë viktimë

tek fatet e mia nëpërkëmb, komandon

në të begatën tokën time… ujin tim!

Kundërshtoj, kundërshtoj, kundërshtoj

ta shoh gjithë jetën, të mbyllur rrugën time

kundërshtoj të kem ide, që heshtojnë

të pres motet të sjellin, të bukurat agime!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s