Shtëpia Botuese “Milosao” falë bashkëpunimit të “Klubit të Krijuesve Jonianë” të Sarandës dhe “La Vallisa” – s të Barit, publikon antologjinë “Na bashkon një det”. / Nga Agim Mato

  Shtëpia Botuese “Milosao” falë bashkëpunimit të  “Klubit të Krijuesve Jonianë” të Sarandës dhe “La Vallisa” – s të Barit, publikon antologjinë  ” Na bashkon një det”.     Nga Agim Mato   Doli nga shtypi nga Shtëpia Botuese “Milosao” … Continue reading

Nga tingujt e kitarës së Vaçe Zelës tek tendencat perëndimore në konceptualitet. ( Një vështrim mbi librat ” Klithma e një nëne” dhe ” Nga burgu i Spaçit drejt lirisë” të artistit Gëzim Çela) / Nga : Fatmir Minguli

Nga tingujt e kitarës së Vaçe Zelës tek tendencat perëndimore në konceptualitet.   ( Një vështrim mbi librat ” Klithma e një nëne” dhe ” Nga burgu i Spaçit drejt lirisë” të artistit Gëzim Çela)     Nga : Fatmir … Continue reading

Lily Swarn

 

lily

Lily Swarn

 

Lily Swarn recently won the Reuel International Prize for Poetry 2016 and was recognised by the World Union Of Poets as Global Poet Of Peace and Universal Love. She is a post graduate in English from Panjab university and has taught degree classes.

 

14569682_10206713891038019_894518629_n

 

A gold medalist and a university colour holder for dramatics and histrionics, she was the editor of the college magazine and also wrote middles for newspapers! Poetry as passion blossomed after her young son’s sudden demise in 2013. She writes with a poignant touch both in English, Hindi and Urdu .Her weekly column Cantonment Calling is highly popular . Lily’s poems can be read in many anthologies and have recently been translated into Italian too. She is widely read in the internationally famous Atunispoetry.com and Poem Kubili .  Her work had been recognised as explosive, outstanding and powerful by Heart and Soul poetry group and they often turn their spotlight on it . Her Facebook profile has many followers. Married to an army veteran and she lives in Chandigarh , India .

 

 

13625082_10206174132024381_1103923316_n

 

Lily win the Reuel International Prize for Poetry 2016.

 

” It’s a moment that comes but rarely in an ordinary mortal’s lifetime . I am counting my blessings with deep humility in my heart and immense gratitude . Thank you all who read me with interest and appreciation! It hones my writing efforts !
Thanksgiving to the group ,The Significant League , which is full of the brightest poets I know . Respectful thanks to Dr Koshy , Santosh Bakaya , Reena Prasad , Anna Gabriel Koshy and all those who applauded my poetry !
Much love and blessings for Reuel ,who was always in my mind as I wrote . Hoping for milestones in the research for Autism .
Thrilled to share my certificate for the Reuel International prize for writing and literature!!! “

 

lily 1

Lily Swarn

 

 

Works: 

 

13624894_10206174126824251_256430743_n

Roses & Rhymes

 

 

13652425_10206174126704248_1863963868_n

Colours of refuge

 

 

Poezi nga Dhimitër Jani Kokaveshi

 

dhimiter kokaveshi

Poezi nga Dhimitër Jani Kokaveshi

 

 

STINËVE

 

Pranvera!… Më shtrinte
mes pasioneve të saj
shkrinte dimrin.
Dhe nëse dimri përflaket
çmendurisë
si një mendim, në boçet e tij
kërkoj ringjalljen.
Ringjalljes!… Shtrihem
si mbi mantelin pranveror
kërkoj shërimet
e vizuales,t’i gdhënd zbërthime.
Në çdo zgjerim!…
Një lidhje dhe përmes lidhjeve
të saj, ngado
kërkoja, ngado,… zgjimet
i udhëtoja
dhe më udhëtonin duke rrëzuar daljet e metropoleve
të shpirtit
aty, ku stinët zbërthehen
si mitra e një gruaje pa kursim të jetës
dhe në ndërtim të jetës
linte… fuqitë e saj!…Na bien
dritën. Kjo pikë kulmore e rreferimit
nuk lë pranverën
pa meditim, përmbys zhgënjimet.

 

 

FATI

 

Kështu rridhnin…
Fatet tona.
Mendimi!…
Thahej, venitej
si një shkëndijë
fshehur…
në hi. Ëndrat!…
Nuk merrnin jetë
Shuheshin!…
Pa mëshirë.

 

 

 

MES NDJENJASH

 

E ledhatonte… era!…
Frynte
dëshirave të saj
mblidhte
fllade dhe zjarre
ndjenjash
binte, mbi përzierje stuhish
pranverore
Nuk mund t’i abrogoj.

 

 

 

ZË MISTIK

 

Të ledhatoj flokët!…
Sa është kufiri
I largëpamësisë
Prej mediokritetit.
Brënda kësaj shkujdesjeje
Dashuria ndaj teje
Vetë jetës
Gjithmonë triumfon?!…
O zë mistik!…
Shpesh brënda vetes vetëm…
Mos kumbo!

 

 

 

MBI PSHERËTIMAT

 

Therëse, kjo dashuri
coptuar
tingujsh!…Nuk më linte
veç psherëtima
heshtjesh të lodhura
të rrudhura
buzëve!… Fjalë harruar
e pashprehura
e humbura e arsyes
tronditur
mbi zjarre shpirti si t’i fitoj?…
Dueleve
heshtur humbi dhe ajo…
psheretima
si një varezë njerëzore
me të jetojmë.