Erë e pacipë! – Poezi nga Argjiris Chionis / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13606870_1260661937284778_98363254649115769_n

Poezi nga Argjiris Chionis

 

 

Erë e pacipë!

 

brimëzon poshtë
petkave të vashave, peri
fërkohet mbi kofshë lakuriqësuar
e bën pubertetin, lehtë të fëshfërijë
ije t’ijëzojnë, gjinj të drithërojnë, të çohen dhe, si zogj robëruar
me thithkat e tyre të mprehta të sqepëzojnë, të mund dalin në dritë.
Erë e zbutur, egërrsuar
i minoreneve çupa, armik!…

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s