Si një çudi… – Poezi nga Roula Pollard / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Roula

Poezi nga Roula Pollard

 

 

Si një çudi…

 

Si pemë e jetës kjo poezi

nuk ka të sosur, gjithë frymon dhe prej fillimit rinis.

Mëngjezeve hap një monopat të ri

shtëpi me dritare të reja dhe derë të re

prezanton bashkpunim dashurish

citon se jemi luftëtar, madje, më të denjë se dje.

Kjo poezi, atdhe i ri dhe qielli im

rreket një takimi të ri

një fjali që negacionet zeron

një betim se vazhdojmë, veç me dashuri.

Kjo poezi me të gjithë ishujt e saj

kontinentet, bukë dhe ujë dashuruar

mirësi na dhuron, përgjigje e një pyetje të re

sinfoni përmbushjeje jete dhe ëndre ëndëruar.

Aty ku njerëzit kërkojnë drejtësi

përbetim për një jetë që e duam.

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s