Hapi që s’kthehet pas… ( pjesa e VII – VIII ) / Prozë poetike nga Majlinda Mema

Bright colourful background with textural paste and the dried flowers

Prozë poetike nga Majlinda Mema

 

 

Hapi që s’kthehet pas…

 

(pjesa e VII)

 

I buzëqeshet agimi natyrës së qetë, shtrihet kudo paqja e vështrimit dhe më vjen të thërras:  o mallëngjim mërrmë në krahët e tu e më ço sa më larg. Endem kësaj qetësie të shndritshme, ndërsa shpirti i dehur regëtin si pulëbardhat në fluturim. Më flet çdo gjë me zërin tënd, më shfaqesh në çdo fëshfërimë gjetheje dhe si në mirazh fshihesh si zogu i lirë hapësirës, i cili nuk di të ndalet, por rend e rend hapësirës pa kufi. Nuk dua të ndahem magjisë së rrallë, le të shndërrohem në engjëllin tënd, të të mbroj fluturimit të gjatë, si në shtegëtimet mbi dete e oqeane. Përhapesh si dëshirë e madhe, pushtetin e shtrin si muzg i perëndimeve, je i pranishëm kudo dhe gjithëkund. Afrohu burimit që gurgullon, çdo hap i yti më ngazëllen e më bën të përthyej koloritë të pafundëm ngjyrash. Ti di të shembësh çdo pengesë, depërton kudo si drithërimë, o tingull i vetëm në përgjërim! Lehtësim brenge më je, o dritë që ndriçon përmbi qiej, o rreze e shpresës dhe mallit tim të pa fshehur.

 

 

 

Hapi që s’ kthehet pas

 

(pjesa VIII)

 

E kujtoj atë ditë të fundme vjeshte, ku udhët vërshonin ujërat e  tërbuara që nuk dinë të shterin, por as të ndalinin. I ftohti mpin trupin dhe paralajmëron dimrin zemërak. Shkëputen ajsbergë të mëdhenj akullsisë pa fund, gjëmon qielli shkrepëtimash të frikshme e takohen meteorë që ndizen e shuhen diku. Përplasja e të kundërtave u bë marshi i dhimbjes, i tingujve të  humbur, i stinve që erdhën dhe  ikën pa kthim. Lëngoj e iki kësaj mjegullnaje të trishtè, nuk ka një pikë mbështetëse diku, mbetem e ajrit  pa peshë e pa formë. Çdo përkufizimi im mbetet pa përcaktim, nuk të formoj dot si tërësinë time, atje tej mbetesh i largët, gati i pa arritshëm. Diku takohemi e përqasemi mbrekullisht, më pas vjen humnera e kufizuar nga brigje të pakapërcyeshme, mbetem zëri që jehon largësitë e kësaj bote. Kështu mbetemi të ndarë në pikën e përqasjes, e përbashkëta  humb gravitetin e saj dhe kudo ndihet përjetimi i humbjes.

 

 

Poems by Ruchi Chopra

Poems by Ruchi Chopra     Nostalgia   the lone swing awaits, for its purpose its nostalgic heart filled with warmth. awash with barrenness silence prevails Was it homesickness or abandonment? or its shoots over bred hatred and intolerance? stripped … Continue reading

Poems by Lily Swarn

lily

Poems by Lily Swarn

 

 

THIRST

 

Blighted frost

on squiggly leaves

Melting into

molten silver streaks

Reflecting the moon’s

lonesome journey

across the desolate

star spangled desert

of the

planet ridden sky

Thirsting amidst

the water drenched

earth .

 

Copyright Lily Swarn 9.7.2016

 

 

 

STRINGS

 

Strings on guitars

Or on hearts

Need to be strummed

They need a pattern

To create music

 

Goddess Saraswati

With her veena

Divine music

Wafting

 

The rockstar

Lost in his world

Long hair

billowing

 

Whooshing winds

Serenading

the forest

Leafy Raagas

of love

 

Pining sands

Crooning their

Hearts out in

Manganiyar

sarangis

 

Pluck them

With tenderness

These strings

And watch them

Tingle your

Senses

 

Copyright Lily Swarn 9.7.2016

 

 

 

Helter skelter

 

Cantankerous minds

Maniac morals

Churlishly growing

Vagabond weeds

 

Helter skelter

Hither thither

higgledy piggledy

Mean and miserly

 

Groping for morsels

Of love in tit -bits

Hors de oeuvres

Spread thinly

 

Grimacing mouths

Crinkled eyes

Scrounging attention

Hills of waste

 

Prowling the night

On padded paws

Feline slyness

Nine lives to live !

 

Copyright Lily Swarn 8.7.2016

 

 

 

RABAABS

 

When the world sleeps

The heart dips in slush

Caked and muddy

Emerging statuesque

Makrana marble glazed

Eternal music of Rabaabs

Strumming the strings

Lonesome splendour

Infused with wonder

A million moon rays

Singing a lullaby

From shores of the river

That Sohni crossed

To meet Mahiwal .

 

Copyright Lily Swarn 15.7.2016