Në ditët tona të sprovës – Poezi nga Roula Pollard / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Roula

Poezi nga Roula Pollard

 

 

Në ditët tona të sprovës

 

Nuk pashë vetëm miq të përgjaken.
Pashë edhe zemrën time, zhytur në gjak.
Nuk pashë vetëm miqtë tek qanin.
Qaja edhe unë, por pa lotët farmak.
Nuk pashë vetëm miq pa Atdhe
Sepse Atdheu im edhe pse gjallë ende,
Kur pashë dejet t’i prisnin,
Ata që shtireshin kirurgë,
U zhdukën, gjakdhurues dhe doktorë të paudhë.
Ende Vendi im emoragon, vërtetë.
Të rinjtë emigrojnë, gjak humbet.
Përkulen pleqtë, dheun puthin me lot.
Rinia e papunë rrugëton, çuditet dhe pret.
Zemra ende duron, mrekulli, përditshmëri,
Përderisa mes gjumit nis bërtet, “Liri„
Liria madhohet mes ëndrës dhe zhgjëndrës
Bërtet “Mjaft më me dhimbje, sprovat mbaruan
Mjafton t’a besosh me mendje dhe zemër„

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s