Ndalesë e Gjashtëdhjetë – Poezi nga Giorgos Bllanas / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13680910_1266647576686214_6425760897834792726_n

Poezi nga Giorgos Bllanas

 

 

Ndalesë e Gjashtëdhjetë.

 

Klithnin edhe nxinin ngado, si merimangat
leshtor, me duar dhe këmbë tek shpërthejnë
këmbëngulshëm nga gjoksi, nga barku krejt
rastësisht. Dhe sy… sy, gjithandej
deri dhe në buzë, buzët vyshkur
(për më saktë: buzë burrash parlamentarë)
dhe gjuhë tek shpërthejnë, çarrë thellë,
si të gjarpërit, a zvaranik mijëravjeçarë…
që mendimi ka ca vjet q’i ka braktisur
lënur cist, a fshikëz, në vend të trurit
i mbrujtur pjekuri, prosperitet të manaxhoj
këtë kohë guri, kohë përplotë drama ibsenike
poezi të udhëheqësit Mao, shkruar po njëlloj:
e kapitalizmit kjo, fitimprrurëse përmbysje,
me regji enkas, të mund të ngushëllojë
protagonist po enkas, ata më të vjetrit,
parazitë mes boshllëkut dhe pamendësisë
duke shmangur
njeri… keqdashjen e tjetrit!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s