Poezi nga autorë të ndryshëm grekë / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

 

Poezi nga autorë të ndryshëm grekë

 

 

 

13731613_1267017829982522_8748041579954435727_n

Roula Triantafilou

 

Eolike

 

Të ngrinim lart vela të bardha
Erërëra udhëtare
Shtrëngatave të kaltra

Dy hëna të purpërta
Në mes oqeanesh
Dëshirash të mëndafshta.

 

 

 

13692508_1267016463315992_1630053882742845073_n

Andonis Perdhikulis

 

Shpirt-epje

 

Epet shpirti, në të dëshirαve hon
I kthjellët, në të pupëltën ecje
Porsi erë, porsi valë bregut grahmon

Të ish me t’agut vapor të ri
T’i zgjidh’ zinxhirët e zinjë, sterë
Të rendë e çlirët, ndjenja Liri!

 

 

 

13710035_1267022219982083_7280167872909419974_n

Kriton Athanasulis

 

***

 

I zhytur në llum, i mbytur territ
Drejt detit, milje larg, zvarritur u rreka
A thua diellin shihja për herë të parë
M’u largua prej syve… vdekja!

 

 

 

13769541_1267029466648025_5320195479538398446_n

Tasos Livadhitis

 

***

 

Qëndronte jashtë në ara dhe skiconte përmbi baltë zogj
Mirëpo zogjtë me qiellin ishin dashuruar.
Aherë skicoi përreth, stërmundin shekullor
Dhe zogjtë fluturuan…

 

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s