Poezi nga LUIGI GREGORIO COMI ( Sono esausto- Jam i lodhur ) / Përktheu: Albana Alia

 

luigi gregorio comi

Poezi nga LUIGI GREGORIO COMI

 

 

Sono esausto

 

Esausto di lottare

Delle vane parole inconcludenti

Del vuoto insulso che mi circonda

Della vita e dei suoi tormenti

Dell’insopportabile squallore della tua assenza

Delle mie debolezze e dei miei fallimenti

Esausto delle mie paure

Dell’agognata sera

E della sua apparente quiete universale

Esausto persino di attendere

Giorno dopo giorno

Il silenzio fatale

 

 

 

Jam i lodhur

 

I rraskapitur, për t’u ndeshur ende

me fjalët e kota

me boshllëkun  pa kuptim ku jam zhytur

me jetën dhe mundimet e saj

me hidhërimin e padurueshëm të mungesës tënde

me dobësitë dhe dështimet e mia.

I lodhur nga ankthet e mia

nga mbrëmja aq e dëshiruar

dhe nga qetësia e saj e përfaqtë.

I lodhur deri edhe

në pritjen e përditshme

të heshtjes fatale.

 

 

Albana Alia

Përktheu: Albana Alia

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s