Kështu të dashuroj – Poezi nga Tulla Barnasa / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

13686599_1275235299160775_46009536448440211_n

Poezi nga Tulla Barnasa

 

 

13873242_1275295105821461_2099879127039686758_n

Piktura nga: Shipra Bhattacharya

 

Kështu të dashuroj

 

Kështu të dashuroj
sepse ke flatër zjarri
vetullës së majtë, posht
dhe netët i ndez
errësirash të shoh.

Ti copton
hënën kur pi,
kur kam etje
gishtat shkallmon.

Në qerpikun tënd
gjen rrënjët, vet rruga
dhe drita zgjatimet

Sa herë zemra jote
barkut tim pulson
tejhapin fshikëza
farërat e botës
dhe hedh rrënjë brenda meje
pafundësia.

Ndoshta, hëna ka faj
për tejzgjatjen e sqepit
dhe mungesat pickon.

Le të rjedhë koha
rri pres, mbështetur qëndroj
me veshin drejtuar oqeanesh
derisa kurmi yt
honesh të më tejçoj.

Dëgjomë,
kam të lidhur gishtash
tërë zogjtë…
ata që çukisin gjuhës
shifra përndritjesh.

I liroj të të gjejnë
dhe nga bishti kap
detit manushaqe
deri sa të lulëzojë dashuria
lule të pamat.

Sa të rris vështrimi
gjithë hijet,
sa sypetëlat
të rrëzojnë yjet.

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s