Shi Pranvere – Poezi nga Eftichia Kapardeli / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Eftiqia kapardeli

Poezi nga  Eftichia Kapardeli

 
Shi Pranvere

 

Mes tisit të hijes
të së voglës re, që mbulon
i’a beh papritur, i brishtë
një shi pranveror
dhe tokën vadit dhe ujon.
Nga muzika,
vallet e sajë, të rrekura
më të voglat, të haruarat
fije bari në zgjim,
dorëzohen të etura.

Në këtë përqafim
të tejmbushur aromash
Dielli, sa nuk ra…
buzëqesh rishtaz fitimtar
guralecëve të purpërt
që vet shiu, mijëra puthje
ju la!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s