TRËNDAFILA TË BARDHË / Poezi nga Xhemal Gora

Xhemal Gora 1

Poezi nga Xhemal Gora

 

 

TRËNDAFILA TË BARDHË

 

Jeta,
një tufë trëndafilash të mdhenj,
të bardhë…të bardhë…
nga rrënjë shekujsh,
rritur syve dhe fjalëve të nënës,
shpirtit të atit, që në fëmijëri…
Petalet rreth meje horizont…
aroma çdo ditë,
me vite,
ndjek e mbulon pas hapat me bardhësi…

Mirësia e gruas te fëmijët,
diell në jetë…
Ëndrrat qiejve të shpirtit, ag…
burojnë, gjithë dritë.
Hyjnë e ndrijnë pjekurisë së mbesave,
rreze ngrihen gjer mbi re,
fishekzare zbresin, si fustan gjigand nusërie
me emlema Ilire,
bardhësi e shpresë, për ne…

Larë në furtuna studimesh
në jetë të ruajnë freskinë.
Ëndrrat,shpresat vaditur djersë
çdo ditë,çdo orë…
Mes tyre,
rriten , lulëzojnë dhe degë dafine,
për gjuhën, amanetin, bashkimin e kombit,
Kurorë…

O trëndafilat e bardhë…
O shtrat i jetës sime…
Pëllumba në kaltërsi
Konxhe gjithë dritë dhe shkëlqim Mesdheu…
Buqeta me aroma të afërmish, miqsh,
heronjsh, kohësh…
Kujtimi të dhimbjes…
Malli…
Atdheu…!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s