Gazetaria majmunore”, ose “Shqipja, kjo gjuhë e zemërimit dhe e dëshpërimit !! (Artur Zheji, ose kur padituria dhe papërgjegjshmëria e pseudointelektualit përligj ambasadorët e kulturës shqiptare nëpër botë * emigrantët * ) / Nga : Rezart Palluqi

Gazetaria majmunore”, ose “Shqipja, kjo gjuhë e zemërimit dhe e dëshpërimit !!   (Artur Zheji, ose  kur padituria dhe papërgjegjshmëria e pseudointelektualit përligj ambasadorët e kulturës shqiptare nëpër botë * emigrantët * )     Nga : Rezart Palluqi   Artur … Continue reading

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

dhimiter kokaveshi

Poezi nga Dhimitri Jani Kokaveshi

 

 

MES FATIT

 

Plot ndjeshmëri
netëve
udhëtimet e tua!…
Aristokratike
nuk më joshën.
Nuk më joshen mbi pasuri
mendimesh
nuk të gjeta as mbi përsosmëri arritjesh
të vështrimeve
si një dhuratë e forcës
së shpirtit
në përjetësi… vuajtjet!…
Do t’i mohoj.

 

 

DHURIME

 

Mos më ik sonte!…
Qiellin
dhuroj, momenteve
të shthurura
të tij falen… shkëlqimet
e meteorëve
gjithësisë, me rrezatimet
bluajnë
errësirat, braktisen
me agimet!…
Konkurrojnë dritën
sakrifikuar
harbutërisë nuk mund t’ ma vjedhin
veçse ajo?…
Ajo dhurohet dhe dhunohet
rrezatimeve
kur vidheshin hijeve të natës
përmbi rrëfime
mbajnë errësirën… zgjuar.

 

 

TË PREK

 

Të prek!…
Ngadal të prek
ngado
të prek në shpirt
të prek
më befaso!… Veprimet?…
Një sulm
u njoh në përjetim
mes ledhash
më dhuro… sa shumë!…
Dhuroj
sa shumë!… I çmoj
sa shumë
të çmoj!… Ky rezultat më njeh!…
Me reagimet.

 

 

PROFILI

 

Për ato sy të kthyera
profilit!…
Lutjet e mia perherë
do t’i afroj.

 

 

PROTOKOLL

 

Prezencës tënde
Të vetmisë
Çdo protokoll i dashurisë
Më provokonte.
Më provokonin rekomandimet
Kur numëroje
Dhe hymnizoje në depërtime
Truri, demonizoje
Në çdo shkarkim
Kur të afroja
Si një produkt të librit tënd
Falja!… Në çdo kërkim
Të vlerësoja
Mbi çdo relaks
Të zemrës tënde nuk të trondisja
Kur më rrethoje!…
Me psheretimë.

 

 

SPËRKATUR

 

Vështrim spërkatur

Informim

Mbi ty po hedh

Dhe digjesh.

 

Kreh një gëzim…

Gjithë dashuri

Shpirtin mbi ty

Po e gjezdis.

 

Me perendinë,…

Të afroj

Nuk mundem dot

Thesar,…

Të çmoj!

Kreh dashurin

Mes mirësish

Shkallmim petalesh

Nuk mund…

Të ndrij.