NJË PUNIM KOMPLEKS ME VLERA, PËRMASA DHE HAPËSIRA SHUMËDIMENSIONALE / Recension nga Akademik Prof. Dr. NAMIK SHEHU, Sekretar i Akademisë Shqiptaro-Amerikane, New York.

NJË PUNIM KOMPLEKS ME VLERA, PËRMASA DHE HAPËSIRA SHUMËDIMENSIONALE     Recension nga Akademik Prof. Dr. NAMIK SHEHU, Sekretar i Akademisë Shqiptaro-Amerikane, New York       Libri a përmbledhja e studimeve “Guxim shqiptar“ e intelektualit, studiuesit dhe shkencëtarit Flori … Continue reading

Poesie di Maria Cristina Sabella

Poesie di Maria Cristina Sabella     Anjezë Gonxhe Bojaxhiu ☆¸.✿.¸.•´ ¸.•´.-✿ ¯**´¯**´¯`˜”*°•.•.¸ღ¸☆   “Piccola matita nelle mani di Dio” hai disegnato Amore dove regnava dolore, tra quei vicoli di povertà hai sanato il cuore di chi moriva già. Carni … Continue reading

Poems by Lily Swarn

lily

Poems by Lily Swarn

 

 

UNLAWFUL

 

I am the chimera that rides up the spine

A blackened moth flapping to survive

A chimney full of smoke struggling to escape

Winter sunlight dim with haze

I lock  you in a vice like grip

With honey that splatters on my skin

In dew drops of aches and rainbows of silt

I wrap you up in arms of bliss

While you struggle and squirm

In halls of gloom

I pick you up and make you heal

Spools of magic with yarns of silk

Gossamer wings that glow and gleam

Tender flesh of pliable love

Waste not your life on tenterhooks

I am lawful unlawful

A duty a fault

Forceful pleasure

Taboo taste.

 

Copyright Lily Swarn 14.8.2016

 

 

BITTER GOURD

 

Gushing out of the salt cellar

Snow White particles

of the savoury

Huddled over vinegar tanginess

Life battling with the bitter gourd

Mother taught me to squeeze out

The bitter with the salt

Add some mango pickle masala she would urge

It will camouflage the bitterness ….

She never knew their clingy nature

That no sweetness could ever wipe out

The iron clasp of the cold metal

That scorches with its iciness

 

Copyright Lily Swarn 14.8.2016

 

 

 

ROSY BLUSH

 

When  the dawn

Lazily stretches her arms

And yawns languorously

A rosy blush spreads on her

Damask cheeks

Coyly, she lets slip the sheer

Muslin veil of flaming rays

From her cascading tresses

The world gasps

What a resplendent sunrise !

 

Copyright Lily Swarn 12.8.2016

 

 

Poezi nga Fejzi Murati

Fejzi murati - 1

Poezi nga Fejzi Murati

 

 

PUTHJET

 

U putha me agun
kur dielli puthte gonxhet,
u putha me gonxhet
kur gonxhet u bënë lule,
u putha me lulet
kur lulet puthte vesa,
u mora aromën
dhe u lumturova,
në çdo puthje luleje
buzët t’i shijova!

 

 

HËNA DHE TI

 

Hëna del fshehtas që pas malit
dhe zhytet nudo në det,
ti ndjek notimin e saj
dhe puthjet e detit gjithë epsh,
befas zhvishesh nudo si hëna
dhe drejt thellësive të tij rend.

Të ndjek pas
me frikën se mos mbytesh,
por deti të fut në gjirin e vet;
të dyjave ju përkëdhel nën yje,
të dyjave me gjuhë dashurie ju flet.

Unë
ngelem i vetëm në errësirë!
As hëna e as ti nuk më përfillni si më parë!
Nuk do t’ia dijë më as miku im, deti!
Sonte më trajton si rival!

 

 

ENIGMË

 

Herë më futesh në gji si një ëndërr,
herë më ikën larg gjithë krenari,
herë më tretesh në shpirt si një këngë
her-herë më trajton si fëmi.

Ç’farë do nga unë, nuk e di!

Shpesh më bëhesh valëdeti e kaltër
ku zhytem i hutuar gjithë frikë,
herë notoj mbi gjinjtë e tu të bukur
dhe nga sytë e tu marr jete e dritë .

Veç përherë mes tyre rri me frikë!

Amazonë më bëhesh herë të tjera
shigjetat në zemër m’i drejton,
duke qeshur shpesh më mbyt me puthje
dhe me gjirin tënd më mëkon!

Kurrrë nuk e mësova ç’më kërkon!

 

 

DY DRINËT

 

U takuan ditën e parë të krjimit,
duke sfiduar të gjithë lumenjtë e rruzullimit;

Drini i Zi me mallin e Strugës e të Tetovës,
Drini i Bardhë, me mallin e Fushkosovës.

Të përqafuar që nga krijimi i botës,
derdhin në Shqipëri dhimbjen që lanë kohët.