Poezi nga Dritan Loni Llogone

Dritan Loni Llogone

Poezi nga Dritan Loni Llogone

 

 

VENDI KU PËRHUMBEM

 

Buzëqeshja e gjithë botës më njësohet,
Që kur tek e jotja përhumbem ,përmëndem .
Gjithçka e hidhur rreth tyre largohet ,
Heshtjet s’janë më boshësia ku çmëndem .

Toka përkudjet i rresht ,
Ndërsa përkëdhelshëm ti hapin hedhë .
Si buzëqeshja jote ,çdo lule nxitimthi çelë ,
Hapsirë e pa limit ,ndjej të më përmbledhë .

Shi lumturie bie pa ndalur ,
Edhe pse jeta nuk është veç një buzëqeshje .
Dashuria ,është dhurata që pafundësisht ke falur ,
Ndaj vitet me ty ,janë një e pambarimt kurreshtje .

 

 

NDONJËHERË ÇUDITSHËM

 

Më çuditin përherë dukurit ,
Pa fjalë më lënë shpesh dhe heshtjet .
Ashtu siç ka gjëra që i mendojmë pa limit ,
Ka heshtje që nuk shfaqin kurr kurreshtjen !

Ç’farë do të ishte një heshtje ku s’gjenë kuptim ,
Një mendimin i stërlodhur mëndjes ,që shprehin nuk hasin ?
Vërtet ka fjalë që s’duan më tej sqarim ,
Siç ka dhe mendime që me fjalën duhet të flasin !

 

 

FTOHTËSI

 

Dallga dhe bregu hapin përherë krahët ,
Motit të egër dhe zhegut plot ngrohtësi .
Ne nuk mbetëm më miqë ,si dikur të afërt ,
Heshtja kish shtruar të sajën largësi .

Krahët të shtrija ,si dallga me bregun ,
Të të kërkoja ,të më kërkoje pak miqësore ngrohtësi .
Largësit të shkrija nga ai çast i përpjekur ,
Të mos ishim si një ajsberg gjithsesi .

Me erën të flisja ,me dallgën më përgjigjeshe ,
Me të njëjtin shi ,vadisnim atë miqësi .
Dhe natyra e kish zili tonën ngjizje,
Tani : ti nuk di më ç’mendoj,une nuk di ç’bëhet me ty !

 

 

PLOTËSIA E QËNIES TIME

 

Më ndodhë të humbas fundit të shikimit ,
Pafundësis së retinës tënde ,vetveten të shohë .
Sa herë më duhet ti fshihem poshtërimit ,
Veç në botën tënde strehim kërkoj.

Syve të tu lundroj pafundësin ,
Dhe paqen shpirti, aty e gjenë !
Nëse një dite do të njihja kotësin ,
Sigurisht largë botës tënde do të jemë.

 

 

NDJESI

 

Nuk dija më parë ç’ish vërtet dhimbja ,
As zhgënjimin që gërryen si errozion gjithçka .
Deri kur si degë e thyer u ndjeva ,
Dhe shpirtin shihja të fluturonte, si zogu pa krahë .

 

 

 

Poezi nga Lida Lazaj

Poezi nga Lida Lazaj     Fati i jargavanit në rrugën e këmbëzbathurve   Në rrugën e këmbëzbathurve si busullhumbur kaloi një i përkëdhelur nga fati. Këmbët e tij me këpucë mijra erushe rrugës i zgjuan mornica mbi lëkurë. Për … Continue reading

Poems by Lily Swarn

1526276_10201535567383164_1516353404_n

Poems by Lily Swarn

 

 

Primal me

 

Uncoil the primal me

and emerge

The superior me

Unshackled by primal fears

Unadorned by man made hopes

Mechanical  love swung out of

Concrete buildings on tarred roads

Primal pain moaned and yelped

Screamed and yelled

Unabashedly

Primal me

unashamed of my body

It’s voluptuous contours

It’s raging needs

It’s anguished hormones

Striding like Venus incarnate

Encompassing love and desire

In one fertile leap of prosperity

Primal anger unfurling high on

The mountains of want

Released from hollow corners

In simmering waters

Unleashing the river of life

To meander at will to its Creator

Primal sounds beckoning me

Loud like the beats of the Nagaada

That called the troops to war

Reddening the blood in my stream

Crimson mouthfuls sucking out

The violet venom corroding my insides

Primal like the roots  of the Banyan tree

Fondling  the earth reverentially

Emerging stronger with its humility

Lustily uttering the name that hovers

Shakily just beneath my plump lips

Shorn of artifice

Bereft of guile

Primal me in my holy sunshine

Naked emotion hanging to dry

On virgin beaches in ethereal skies

Shaken , buzzed , hissed , hummed

The primal sound whistled in the

Universe

Beyond gender it’s cosmic energy

Going around the earth and reaching me

Loud and clear for whatever is released will come back to me

Primal throbbing pulsating me

Primal me ,

 

Copyright Lily Swarn 18.8.2016

 

 

 

HEAVEN?

 

Above the realms

where mortals dwell

 

We walk in

sublime subjugation

 

Sipping the ambrosial fluid

Diving in holy nectar

 

Ambling languidly

in gardens of glory

 

Pain walks past us

We hardly recognise each other

 

Grief is in a hurry

It has some other plans perhaps

 

Greed is on a sabbatical

It’s exhausted beyond words

 

Ambition is on a high horse

It looks not on pedestrians

 

Vanity is too busy

Primping and preening its curls

 

Jealousy is green like the Devil

It hides behind the trees

 

Anger is seething in the balcony

Getting hot beneath its collar

 

Lust languishes in hell holes

Bubbling in its own juices

 

Attachments hanker for each other

In another sphere of Time

 

We stroll amongst the tulips

Your halo visible to all

 

Copyright Lily Swarn 22.8.2016