Falmë Nënë – Poezi nga Eftichia Kapardeli / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Eftiqia kapardeli

Poezi nga  Eftichia Kapardeli

 

 

Falmë Nënë

 

Si hënë e Vetmuar
larg teje gjendur
dhe ti, këngëzemre
dhe ti, degë çelur, endur
dhe ti, fjalëpathënë, o nënë!

Çaste buruar
kujtimesh të kohës
ritakohen, nën hënë
ujëra kristal si
dy sytë e tu, të mëdha, o nënë.

Mjelmës së Apolonit
të fsheh nëpër rite
agon… dhe të fsheh
mes mantelësh drite
Por buzëve më rilind
emri yt, pathënë
vazhdimisht, o nënë.

Si zogu humbuar
morisë, që vet
fluturon, papushuar
pa shoqëri,
dit edhe nat,
në kopshtnajën e
ëndrës heshtuar,
rikthehem, o nënë.

Dhe kur kopshnaja aromëzon
trëndafilat pranveror
teshave i qëndis
pres lulet e kuqa
në kandil të Shën Marisë
i ofroj dhe kërkoj
Falje
Falje…
se të pika, o nënë!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s