Parathënia e vëllimit poetik “Enigmat e kashelashave” të autorit Adem Zaplluzha / “Enigmat e kashelashave” : Konceptim metaforik dhe ndjesor i botës – Nga Petraq Risto

  Parathënia e vëllimit poetik “Enigmat e kashelashave” të autorit Adem Zaplluzha     “Enigmat e kashelashave”  Konceptim metaforik dhe ndjesor i botës     Nga Petraq Risto   Lexova në dorëshkrim librin “Enigmat e Kashelashave” të poetit nga Kosova … Continue reading

Poems by Diksha Sharma

Poems by Diksha Sharma     Grandmaa                                                               I mesmerize the time Of my childhood that I spent in village with You grandma as those Were some splendid days That I never ever forget   Though the time When you … Continue reading

E PASHOQE JETA KUR ZHGËNJEN (Неподражаемо лжет жизнь) Poezi nga Marina CVJETAJEVA / Shqipëroi: Maksim Rakipaj

E PASHOQE JETA KUR ZHGËNJEN (Неподражаемо лжет жизнь)   Marina CVJETAJEVA   E pashoqe jeta kur zhgënjen: Kalon çdo shpresë, çdo gënjeshtër… Veç në çdo drithërimë që ndjen Menjëherë e njeh: është jetë! Si mbi thekër: tinguj, kaltërsi… (Si gënjeshtër!) … Continue reading

NINFAS / JAIME GONZALEZ

  NINFAS   Ninfas, criaturas de irresistible belleza, pueblan las campiñas de mi mente, y gobiernan mis sueños en este día de ensueño. Afrodita quiere complacerme con deleites y placeres misteriosos de amor y pasión, todas mis fantasías se resumen … Continue reading