I kërkuan fjalës të heshtë ( Asli Erdoğan- shkrimtares turke të arrestuar nga policia) / Poezi nga Agron Shele

14102636_1125440104217773_7901454802929529009_n

I kërkuan fjalës të heshtë
( Asli Erdoğan- shkrimtares turke të arrestuar nga policia)

 
I kërkuan fjalës të heshtë
dhe syve të vështrojnë në terr
errëtinë e djave të ndjekin,
e gjakun e martitëve të mallkojnë
në emër të hiçit që sundon
botën e mjerë të turmave,
ithtarëve,
që marrëzitë e liderëve brohorasin.

I kërkojnë shpirtit ngjyrat e jetës
të bardhën ta kthejë në të zezë,
si vetë mendjet e përbindshme të tyre,
që zhytet në kaos
e për çdo ditë
vdesin nga pak
shpresën e rilindur ,
lirinë,
të vetmen shenjtëri të dritës njerëzore.

I kërkojnë qiellit të fshehë yjet
dhe mëgjesit të mos lindë kurrë,
të enden ashtu në eter
pa formë,
pa jetë
habitatit të çmendurisë njëshit,
që s’ njeh hapësirë,
as kufij,
pa kokë
endur ftohtësisë akull
si hije,
zvarritur falsitetit moderrn.

I kërkojnë shkrimtares penën
të mos gërmëzojë ngjyrimin kohë
të mos mbjellë në botë shpresën
as harqe ylberësh të ngrejë
të heshtë …
… dhe vetëm të heshtë,
Trazimit të fateve njerëzore.

 

@sheleagron

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s