NGA MËRIA – LIRUAR – Poezi nga Leyla Işık / Përktheu në gjuhën shqipe: Menduh Leka

 

leyla isiç

Poezi nga Leyla Işık

 

 

NGA MËRIA – LIRUAR

 

Sa të lirë jeni ju

Nga mëria i lirë

Unë ende nuk mund t’i thyej

Shkopinjtë e hekurt brenda meje.

Jam e skllavëruar nga dashuria,

Ndjej frikë paksa

Dhe mbështjellë veten në vetminë.

 

Sa të lirë jeni ju

Nga mëria i lirë

në atë kaltërsi pafund të qiellit.

Unë ende nuk mund t’i zhbllokoj

prangat brenda vetes sime.

Sa herë që ndjej dashurinë

Mbështjellë veten në vetminë.

Drita e diellit më braktisi

Më deponoi shëndetshëm

ashtu në largim.

Të jesh në gjendje për të lënë vetminë,

kur nuk mund të ndalosh kohën.

Koha që rend kundër erës.

Shpresat brenda meje veniten dhe ngjallen …

Oh! Ju nuk e dini se nuk dua të të humbas

duke u bërë si ju,

nga mëria e lirë,

të mënjanoj frikën

dhe duke e lënë vetminë në gjendje më të mirë.

Ta mbështillem me Dashurinë.

 

 

Menduh leka

Përktheu në gjuhën shqipe:  Menduh Leka

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s