TY IKONA E JONË (Nënës Terezë) / Poezi nga Ramë SMAJLAJ

14269539_1195345893860894_411983033_n

Poezi nga Ramë  SMAJLAJ

 

 

TY IKONA E JONË

(Nënës Terezë)

 

Ti ikona jonë u ngrite në legjendë

Lule Gonxhe të thonë

Dhe tek Zoti bëre vend

Endrra jote plot dashuri .

Edhe në mua dhe në ty.

Pa dallime në fe e ideologji

Ty të fali Zoti të mrekullueshmën njeri

Bota të njohu si Gonxhe në profil

Sa zemër dlire që ishe,vet trëndafil.

Vepra e jote që humane

Njerëzore e kombit me te bukur

E rrritës dhe dritës për të varfërit

Për secilin njeri ishe liri.

Gëzimi do na shtohet

Për shejntërimin tuaj engjëll

Nobelista e jonë je shëmbull

Se si duhet njeriu edhe në varfëri.

O sa me dhemb zemra sot

Kur zemra jote tek pushon

Gjithë shqiponjat të kërkojnë

Në Shqipëri ku shqipet fluturojnë.

President e lartëmadhëri

Emrit tuaj i bëjnë nderë

Gonxhja jonë një lulekuqe

Sa e çmuar e vlerë mbi vlerë.

Me shpirtin tuaj brilant

Shpërndave shpresë e miësi

Brenda e jashtë atdheut

Ti mbesë e Skëndërbeut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s