VJESHTË / Poezi nga Skënder Lazaj

 

Poezi nga Skënder Lazaj

 

 

14330894_1414986618528981_1766541085_n

VJESHTË

 

Ca mendime bien si pika shiu

në liqer të shpirtit krijojnë oaze

syrit veç imazhi yt më mbiu

dhe ca lot të shoqëruar me saze!

 

Ca kujtime bien si gjethe vjeshte

oazit të zemrës dergjen ato

papushim e shpojnë si maja heshte

ndaj në çdo regëtimë, rënkon ajo!

 

Disa çifte dashurohen, nën shi

disa derdhin lotët si shi vjeshtak

disa të tjerë jetojnë për dashuri

disa dashuri vdesin, pak nga pak!

 

 

skender Lazaj

Skënder Lazaj

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s