FLETËT VITET SHFLETUAN…! / Poezi nga Fatma Jasini

Poezi nga Fatma Jasini

 

 

14448981_312180369139305_2751466058070321050_n-1

FLETËT VITET SHFLETUAN…!

 

Sot jam ulur prehërit të vjeshtës ,
e fletëzës së bardhë kujtimet shushurijnë,
ca pikla loti shpërfytyrojnë shkronjëzat,
shiu më vjen vërdallë…më duket gjeti shtëpinë.

Para meje shfaqem unë dhe ti ,
Ti , që sot je atje lart në qiell,
Ti dhe unë para ca viteve përqafuar,
Sot kujtimet të mbajnë të gjallë, mes nesh !

Sot jam ulur prehërit të vjeshtës dhe …
nuk di sesi fletët vitet shfletojnë,
Shumë njerëz shtegtuan me dallëndyshet…
Disa u kthyen…të tjerë jo …!

Përpara meje shfaqen përparëse të bardha ,
Disa ishin te bardha vërtet…
Disa më mësuan veç teorira,
Disa m’u bënë ”frymëzim në jetë”…

Sot jam ulur prehërit të vjeshtës,
paska filluar shiu…dhe unë s’po e kuptoj..
Sot , ca fletë ditari vitet shfletuan,
Lot dhe buzeqeshje më gumëzhijnë në kokë..!

 

 

fatma

Fatma Jasini

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s