Shtëpia Botuese” ADA” publikon vëllimin poetik ” SI VDES NJË GRUA” të autores Alketa Stefania Caca dhe me parathënie e redaktor Petrit Ruka.

  Shtëpia Botuese” ADA” publikon vëllimin poetik ” SI VDES NJË GRUA” të autores Alketa Stefania Caca dhe me parathënie e redaktor Petrit Ruka.   Titull : SI VDES NJË GRUA Autor:  Alketa Stefania Caca Redaktor: Petrit Ruka Korektor letrar: … Continue reading

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik “Të mallkoj me dashuri” të autores Alida Kasmi dhe redaktim nga Bardha Mançe.

Shtëpia Botuese ” ADA” publikon vëllimin poetik “Të mallkoj me dashuri” të autores Alida Kasmi dhe redaktim nga Bardha Mançe.     Titulli – Të mallkoj me dashuri   Autor – Alida Kasmi     Redaktore: Bardha Mançe   Kopertina: … Continue reading

JU (kushtuar eruditit , Veton Surroi ) / Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

 

tyran prizren spahiu

Poezi nga Tyran Prizren Spahiu

 

 

JU

(kushtuar eruditit , Veton Surroi )

 

….jeni ende në qetësin e Dijes,
modest, rrugëtoni shkrimeve,
në botë atë, gjetur keni ëndrrën,
të derdhni shkronjat në përjetësi…

..atëbotë i kyqur , pakëz i kuptuar,
mëtove të ndërtoje shtëpinë,
bredhie shtigjeve, rrugëve të mundimshëm,
hase në derën e mbyllur të injorancës..

Ndëgjove Mbrëmë, klithmën e njohurisë,
bërë ke, por duhet ende Zotëri,
në qenien tënde, fjetur qëndron
dhuntia, ngritu mbi stuhinë…

Ditur duhesh, Vetmia nuk mjafton,
historia ndëgjon, Ty të thërret ! Or njeri,
gërshetohet aty populli, qëllimi
mbi qëndresën duhesh shkëmbuar,
ke për të gjetur, përhershmën kohë..

Larguar do jemi të gjithë nga kjo botë,
lënë duhet prapa jo vetëm kullë me shkronja,
prirja për dirigjent pret pezull,
filharmonia kërkon të gdhendni historinë….

 

 

Nuk kupton, APO?

 

Burrë i Botës,
Ju, Zonjë e Kështjellës,
në këmbë qëndroni!

Me siguri,
..ndëgjoni klithjet e të gjorëve fëmijë,
mendoni,
janë kalamajtë e huaj, APO?

Unë,
-fuqi nuk kam, dobët jam shumë-

Forcë nuk kam, as dije,
shkrepur më ka vullneti,
varfërinë e popullit tim,
vështirë kam shumë të kapërdijë!

Në qenien time janë,
të uritur, aty mbretërojnë,
në mushkërit e mi frymojnë
ajrin më kanë zënë!

Sofrën e modeste të mbushur,
me neveri shikjoj shumëherë,
braktisi, ngritem i uritur,
shkërdhyer botë kjo, kjoftë e urryer!

ju lutem, ndëgjoni vajin,
dhembja në shpirt, rënkon,
dorëzuar kemi ëndrrat tonë,
se do kemi ushqim në tavolinë!

-asgjë nuk ndodh, varfëria na ka burgosur-

Nuk ju dhimbsen fëmijët,
sakatosurit, gjysmë të edukuarit,
pakëz ngrohtësi vetëm për fëmijët !
asgjë më shumë, kërkojnë nevojtarët!

Lartë në tavanin gjysmë të lagur,
litari pret,
dorëzohet i urituri kohës mëkat

 

 

Rochelle Potkar

  Rochelle Potkar     Rochelle Potkar’s book, ‘The Arithmetic of breasts and other stories’ was shortlisten for The Digital Book of the Year Award 2014, by Publishing Next.  She was a writer-in-residence at the UNESCO city of literature – … Continue reading

Poezi nga Marjeta Shatro

  Poezi nga Marjeta Shatro     Përhumbje   Shpesh përhumbem, mes realitetit dhe ëndrrës, nën pushtetin e iluzioneve. Shpesh shkund kujtimet, dëgjoj zërin e humbur. Kundroj jetën time. rrahur prej erës. endur varfërisë kohë. brenda zhurmës shushuritëse jetë.   … Continue reading