U mbajt Manifestimi “40 vjet me Feniksin”, organizuar nga Shoqata e Shkrimtarëve “Feniks” (Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë)

 

maliqi-feniks-ballina

U mbajt Manifestimi “40 vjet me Feniksin”, organizuar nga Shoqata e Shkrimtarëve “Feniks” (Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë)

 

Në këtë Manifestim të veçantë morën pjesë krijues nga Kosova, Maqedonia, nga Krahina e Preshevës, si dhe artëdashës të tjerë dhe aktivitetin e hapi Bilall Maliqi, kryetar i Shoqatës së Shkrimtarëve “Feniks” në Preshevë dhe e lexoi historikun e Feniksit nëpër kohë.

Në tribunën për “Feniksin” folën Demush Berisha, kryetar i Kuvendit të Shoqatës dhe Arsim Halili, nënkryetar i shoqatës.

 

Për të evokuar kujtime në foltore dolën,  Mexhid Mehmeti, Jonuz Fetahaj, Sevdail Demiri, Hysen Këqiku, Rexhep Abazi, Hasan Emërllahu, Alixhemal Salihu, Xhemaledin Salihu dhe Zeqirja Fazliu.

U ndan Mirënjohje për kontributin e dhënë për shtatë kryetarët e “Feniksit”: Hasan Emërllahut, Mexhid Mehmetit, Gani Misinit, Nijazi Aliut, Ferid Selimit, Demush Berishës dhe Bilall Maliqit.

 

Pati edhe orë letrare në të cilën lexuan Ismet Bajrami, Mexhid Mehmeti, Jonuz Fetahaj, Fatos Rushiti, Selajdin Shabani, Mehmetali Rexhepi, Havushe Kasumi, Jalldeze Kasumi, Avni Shaqiri, Lindita Berisha, Hasan Emërllahu dhe Halim Hasani i lexoi disa aforizma.

Në këtë Manifestim ishin prezent edhe shkrimtarët: Tahir Dalipi, Kurtesh Veliu, Mejdi Shabani, Rrahman Hyseni./Titulli.com/

 

Në fund për të pranishmit u shtrua një drekë tek restaurant “Antika” në Preshevë.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s