ANTENAT E EPOKËS SIME – duke udhëtuar brenda një dhome me 33 shkrimtarë të shquar. / Nga : Irena Toçi

 

antenat-e-kohes-sime

ANTENAT E EPOKËS SIME – duke udhëtuar brenda një dhome me 33 shkrimtarë të shquar.

 

 

Amos Oz – John Banville – Harry Mulisch – José Saramago – Antonio Tabucchi – Yasmina Khadra – John Le Carré – Ian Mcewan – Nadine Gordimer – Mario Vargas Llosa – Orhan Pamuk – Vladimir Makanin – Paco Ignacio Taibo Ii – Sergio Pitol – Carlos Fuentes – Santiago Roncagliolo – Daniel Kehlmann – Javier Cercas – Paul Auster – Norman Manea – Alan Hollinghurst – Andrea Camilleri – Gamal El Ghitani – Dario Fo – Claudio Magris – Hanif Kureishi – Margaret Atwood – George Pelecanos – Martin Walser – Ingo Schulze – Niccolo Ammaniti – P. D. James – Hans Magnus Enzensberger – Maurice Attia.

 

Ky libër, ashtu si edhe emisioni televiziv me të njëjtin titull, ku u mbështet, nuk u drejtohet vetëm adhuruesve të letërsisë, por një publiku më të gjerë, i cili mbetet i ndjeshëm kundrejt problemeve dhe shqetësimeve të kohës sonë. Duke hedhur në letër intervistat që, qoftë vetëm e qoftë me Mikela Hartularin, mori nga 33 shkrimtarët e shquar të këtij vëllimi, Anteos Hrisostomidhis e drejton vështrimin çdo herë mbi një çështje të caktuar, në varësi të interesave të bashkëbiseduesit. Shumë çështje që kanë të bëjnë me kohën tonë – problemet e demokracisë në botën perëndimore, fanatizmi fetar, problemi i nacionalizmave, kriza e vlerave morale, racizmi, traumat historike të Europës, liria seksuale, ndërthuren vazhdimisht me çështje që kanë të bëjnë me letërsinë, të ardhmen e saj, ndikimin e saj pozitiv a, ndonjëherë, negativ te shoqëria. Një shëtitje nëpër një botë magjike, shkruar pothuajse në formë romani.

 

Libri vjen si homazh në nder të shkrimtarit, përkthyesit dhe gazetarit të njohur Anteos Hrisostomidhis, që u nda nga jeta para kohe!

 

lexo dhe përjeto magjinë

 

 

irena-2

Irena Toçi

 

Botimet Toena

Rruga “M. Gjollesha”

K.P. 1420

Tirane – Albania

Tel. ++355 422 40 116

Fax  ++355 422 40 117

 

botimet.toena@gmail.com

redaksia@toena.com.al

irena.toci@gmail.com

 

http://www.toena.com.al

http://www.facebook.com/botimet.toena

http://www.facebook.com/Instituti-i- Librit-dhe-i-Promocionit

twitter.com/TOENABOTIME1

http://www.institutilibripromocioni. al

http://www.librariatoena.com

http://www.instagram.com/botimet_ toena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s