Dimension / Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

 

14910455_1197920093631459_7558045562799382933_n

Dimension

Në botën e vogël të egzistencës,
ku segmentet kryqëzojnë si harqe
rrathët e pakuptimësisë kohë
në përballjen e paevitueshme
të Unit dhe mendimit
nuk ekzistojnë dyer e kyçe
jasht kufijve të botës mbyllur,
ku çdo gjë zhduket
në universin e pafund të vetëdijes,
përtej vizionit të së padukshmes…
Arsyeja shkon e vjen si retë
dhe ti je qielli,
ku ndjesitë rrjedhin kurmit
dhe çdo dimension i përshfaqur
humbet në boshllëkun tënd,
që gjithçka rrëfen…

Në përjetim të vetvetes
lirshëm zbret…

Vallëzimit të dritës me hijet,
përjeton ekstazën e ripërtëritjes
lëshuar ëmbël
në harmoninë e krijuar
ekuilibrit të muzikes jetë.

Julja

 

 

juljana

Juljana Mehmeti

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s