MUNGESA – Poezi nga Roula Triantafylloy / Shqipёroi: PETRO ÇERKEZI*

roula-tra

Poezi nga Roula Triantafylloy

 

 

MUNGESA

 

Lule e vyshkur dashuria
Të vёshtroj nё sy,
pasqyra të thyera,
Hapa tё rëndё
si derë e ndryshkur
dy lisa qё u gjunjёzuan
nё fushёn e shkretë.

 

Shqipёroi: PETRO ÇERKEZI*

 

 

One thought on “MUNGESA – Poezi nga Roula Triantafylloy / Shqipёroi: PETRO ÇERKEZI*

  1. Është një nga krijueset mjaftë brilante mes përpunimit dhe dhënies vlerë të fjalës. Me penën e saj na udhëton përditësive të jetës, përplasja me dallgët por edhe ledhatimin e saj . Roula Triantafyllou ka një diapazon të gjerë mes anës njerëzore dhe artit. Urime të përzemërta dhe për shkrimtarin, përkthyesin dhe krijuesin Petros Çerkezi për përkthimin dhe shqipërimin e vargjeve të Roulës!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s