Poezi nga Bardha Alimeta

bardha-alimeta

Poezi nga Bardha Alimeta

 

Larg nuk di

Do doja të isha larg

Larg nuk e di se ku

Në ndonjë vend pa njeri

Të mos them as mirëmëngjes

Të mos dëgioj as se kush vdes

Të jem shume larg botës së tyre

mos dëgjoj asnjë  lloj mënxyre

atje diku në lartësi të ndjehem vetë si perëndi.

 

Nga bota lart nuk gjen qetësi

Në sytë e të tjerëve mund të jesh gjithkush

Një princ i madh,

ose askush e flasin flasin papushim

deri sa vdekja mbrrin,

por dhe pse jemi në përjetsi

nga bota lart nuk gjen qetësi

 

Kur ti nuk je

Ti ma lëndove shpirtin

E fjalët e rënda mi the,

por dhimbja më e madhe ishte,

kur ti aty më nuk je.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s