KËNGA E NATËS / Poezi nga Rita Petro

rita Petro 1

Poezi nga Rita Petro

 

KËNGA E NATËS

A do vish të shkasim
Në qetësinë e natës
Në lumin e zi
Që të çon te shpella
Ku jeton kuçedra?

Ajo është me barrë
Dhe do pjellë
Shtatë kuçedra të vogla
Që ushqehen me flakëza dashurie
Nga shtatë gojët e mëmës.

A do vish i dashur?
Ajo na pret.
Thotë se qyteti
Do mbetet pa ujë
Po nuk hëngri një çift dashnorësh.

Askush s’po i del për zot dashurisë,
Po ti?!

Shkëputur nga vëllimi poetik  “Kënga e turmës”

 

One thought on “KËNGA E NATËS / Poezi nga Rita Petro

  1. Poezia “Kenga e nates” shume e bukur plot art dhe permbajtje, me shprehje te ndjenjave frymezuese sublime, mbeshtjellur me fantazi qe simbolizon realitetin qe na kaplon sot ne kete rremuje moderne te kohes./a.p.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s