SYTË E SINQERTË / Poezi nga Fatma Jasini

15267918_347731185584223_758321684009956111_n

Poezi nga Fatma Jasini

 

SYTË E SINQERTË

Ai kishte 7 palë sy a më shumë,
Të vetët, ata të sinqertët,
s’ia panë asnjëherë…
Një palë i përdorte kur shihte injorantët,
Për guximtarët përdorte ca të tjerë.
Të trishtuarit i shihte me sytë e shpresës,
ata të lumturit me sytë plot jetë,
Me sytë gjithë lot shihte gjyshërit e vetmuar
si dhe jetimët e shkretë e të mjerë.

Por ai kurrë nuk pa me syt’ e vërtet,
Jo çdokush meriton ta shohësh me sinqeritet!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s