POETESHA IME / Poezi nga Rrahim Ganiu

rrahim

Poezi nga Rrahim Ganiu

 

POETESHA IME

Ajo kapi një fije bari
Dhe një krah zogu
Në fluturim
Bilbilit ia mori
Këngën e ngjyrat
Dhe krijoi shkëlqimin
E fjalës së bukur
Lindi dielli
Ajo më lajmëroi
Në kopsht zogjtë
Shpallin simfoninë
Gjithçka e bukur
Ajo erdhë në gzimin tim
Fjala fitoi ngjyrën e kaltër
Ëndrrës ia dhuroi
Zjarrin e rrufesë
Mua parajsën e amshimit
Agimit ia hap të gjitha
Portat
Poetesha ime sy kaltër
Mbjell erë e ngjyrë lule
Në oborrin tim freski
Blerimi
Poetesha ime
Shkëlqim bukurie
Unë stërnip i aleksandrit
Të madh meritoi
Gëzim solemn

rr.g. poet shkupi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s