Poezi nga Sevëme Fetiqi

seveme

Poezi nga Sevëme Fetiqi

 

Është koha

T´ju përngjajmë pak fëmijëve
Çka nuk kane mundur të arrijnë
me ato duartë e njoma dje
e arrijnë sot .

 

SERENADA

Dje kënduan serenada
nën dritaret e hapura
bukurive magjepse
zgjuan shikime mbi palmat e fjetura
e palmat e fjetura perkulenin
nga tingujtë romantik

Sot një djalosh
në trotuar
pa më njohur fare
më ndal
thot nuk e adhuron Mocartin
kitarë nuk ka
më dashuron

Më fton
në disko
të vallëzoj me cmendinë e botës
të dehem me vetveten
të shikoj pasqyra rreth vetes
ecjen e dritave të neonit

Nuk kam fytyrë shumngjyrëshe
sonte të bëhem shëmtia jote

E kjo është thua ti
serenadë e shpirtit tënd të dashuruar?

Marrë nga libri im i parë”KURORE E KALTER” ,1985

 

NYJE E AMSHUAR

Shikimi hijerndë
i përjetëson udhëtimet
e qenjes sime pa kokë

C´t´i them kësaj dite të lodhur
kjo pret kot fjalën time
të shtruar brigjeve të heshtura

Kujt t´i them
ta zgjojë nga gjumi
mëngjesin e harruar metropoleve

Koten shpresat
për kthim
në nyjen e amshuar

Lind vala e re
në detin tim ëndërrimtar

Eja dhe mi zgjo stinët
sepse mbeta peng i kohës
së pamëshirshme.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s