Ngjyrosje ndjenje… / Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti

 

16265635_1283549118401889_2400739006901977377_n

Ngjyrosje ndjenje…

Ndjek një dritë të verbër në përëndim
ngatërruar muzgje resh,
diku
mes imagjinatës dhe së vërtetës
në kufirin e padukshëm…,
të vdekjes,
në jetën pranguar dhimbjesh
përjetim
i realiteteve të fshehta …

Kërkoj të ndal akrepat
fillin e botës të mbaj
enigmë pa krahë kjo kohë,
që me mua fluturon
qiejve të padukshëm…
Iluzion
zhytur misterit oqean.

… dhe drita pret shiritat
horizontit të largët
hapësirës më të fundit
refleksesh ëmbël
ashtu në delir
përcjell
ngjyrosje ndjenje…

Julja

 

juljana

Juljana Mehmeti

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s