Poezi nga Pllumb Shehu

1000270_1417006851853290_8915581125994308978_n

Poezi nga Pllumb Shehu
 
 
BALADË PËR MALLIN E PA TREGUAR
 
Për ëndjet e largëta,
që kërkova që moti.
Trishtimin e hershëm të kujtimeve të mia,
Mbyllur në morgun e gjoksit,
Pëshpëritur tej ndjenjave rrebele,
Amfiteatri i mendimit recitonte,
Këngët e patreguara të shpresave e të harresës,
Monologje të trishta e tendeciozituese,
Lëviznin oshilografin e kujtesës,
Rrebeshet e kohëve të magjstraturuara,
Vorrbullonin ndjesit e qeruara,
Të fjalëve tinzare që mi fshehu pafytyrsia,
Atje në bregun e errët të iluzioneve,
Magjia e ëndrës çaastin më restauronte,
Në fisnikërinë e nenqeshjeve tinëzare ,
Ku mejtesa më cinëzonte ato pjesë baladash,
Që jeta mi privonte tej mallëngjesës,
Oh brengosje e ëndrave të bukura,
Ju pishtare të kohrave moderne,
Hidhesinë e farmakuar të buzeqeshjeve,
Që jetës i fshihni obeliskun e marrëzis,
Tutje montoja gjymtime mendjemadhësie,
ku shkenca terrorizonte injorancen time,
Atje rrendnin shëmbëlltyra pabesishë,
Tradhëtia në ujdhesën e sinqeritetit pinte,
Ofshama të coptuara të lëngesës,
Turpi rrënqethej nga elokuenca e sinqeritetit,
Ku mjeresa shpirtërore fajin tregonte,
Atje logu i trishtimeve i pergjerohej emocioneve,
Vuajtjtjet e njeriut fajin dhe pshehrëtimat binjakëzonin,
Ju o mendimtar të harruar të mendimit,
Vargjet e mia në balada a do ti këndoni,
Marresën time hidhjani çakenjve tej shpresës,
Morgun e kujtimeve mos e hapni,
çojani perëndis së tërrbuar të injorancës sime,
Ku orfeu të më përligji imagjinatën time,
Dhe laureshat këngën e vajtesës të çmontojn,
Atje ishte poeti që kohrave i kërkonte
Balada mendimesh të patreguara,.
 
 
 
KËNGËT E HERSHME TË DASHURISË
 
Këngë të fërshëlluara neë mallëngjime,
Ngjizen në shpirtin e amorfuar,
lëngesa e kohës së terbuar,
Hershëm këngët e dashurisë vajtonë,
Buzëqeshjet imagjinata e ritualuar,
Emocionet e turbullta arnon,
Baladat e ndyshkura të memorjes,
Nostalgjisë verbësinë i kurioziton,
Thinjur tej lëngesës së fjalëve,
Harmoninë e qetësisë kërkon,
Shushpurisur nga shprehje befasuese,
Rënkesë çastit si kristalizojnë,
Requiem për dhimbjen e hershme,
Mendimeve vorbullesen si kërkon,
Autokracuar nga preludime kohe,
Dashurisë këngët si qortone.
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s