MOS MË PREMTO PËR NESËR / Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj
 
 
 
MOS MË PREMTO PËR NESËR
 
Mos më premto për nesër,
si do të jesh nuk ka pikë rëndësie.
Dua sot të mi mbushësh hapësirat e zemrës,
me dhimbje, rrahje, mornica dashurie…
 
Mos më premto për nesër, e nesërmja është larg
Gjer nesër, shumë gjëra ndryshojnë formë, shije
Dua sot të prehem, pa mendim, pa cak
Lehtësisht, butësisht, krejt pa vetëdije…
 
Mos me premto për nesër
thjeshtë me krahët e fortë më shtrëngo
dhe s’ka më të kaluar, të sotme, të ardhme.
S’është më nevoja të lutesh: beso
Mos më premto për nesër, mos më premto…!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s