Poemas de Jose Nieto

Poemas de Jose Nieto   Definir Definir en la mirada bondad expresión lenta y fuerte Quedando la vida a imagen luz Tocando la presencia inerte. Imaginando a distancia interior capricho Qué en silencio dispone forma Sentimiento encadenando a emociones prohibidas, … Continue reading

Fati jetësor dhe linjat artistike ( “Të dua e panjohur” – Eroll Velija ) / Nga: Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI

Fati jetësor dhe linjat artistike “Të dua e panjohur” – Eroll Velija Nga: Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI                 Filozofi jetike është ajo që e përvetëson shkrimtarin edhe brenda veprës. Aty ndodhet tërë universi shpirtëror që edhe forcën e heshtjes … Continue reading

Poezi nga Arjola Zadrima

Poezi nga Arjola Zadrima   *** Due me ndje gjithçka, t’mujtunën e t’pamujtunën, t’imagjinueshmen, t’dukshmen e t’padukshme, t’kandshmen, t’pangushllueshmen, t’pashmangshmen, t’papërcaktueshme, krejt t’pashprehunën der t’papërshkrueshmen. Sepse jam fenomeni, jam ajo çka ndjej, e nse’ s’ndjej, vdes. Due me jetue!   … Continue reading

Enzo Bacca

Enzo Bacca Enzo Bacca, è nato a Squinzano (Le) il 9 gennaio 1964. Appassionato cultore di Belle Arti, Cinema, Letteratura e Storia, autore di testi teatrali anche a tematica sacra; per la poesia ha pubblicato i volumi: Pensieri giovanili (1993), … Continue reading

Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti   Shandanët e ndezur… Dua ti ndez shandanët e kështjellës së heshtur dergjur klithmave këputur e fjetur shekuj harrese atje në mugëtirën e humbur, shquar sot rrënojave mbetur skutave të errëta në pritje të një rreze … Continue reading