Fati jetësor dhe linjat artistike ( “Të dua e panjohur” – Eroll Velija ) / Nga: Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI

Fati jetësor dhe linjat artistike “Të dua e panjohur” – Eroll Velija Nga: Dr. Zejnepe Alili – REXHEPI                 Filozofi jetike është ajo që e përvetëson shkrimtarin edhe brenda veprës. Aty ndodhet tërë universi shpirtëror që edhe forcën e heshtjes … Continue reading

Poezi nga Arjola Zadrima

Poezi nga Arjola Zadrima   *** Due me ndje gjithçka, t’mujtunën e t’pamujtunën, t’imagjinueshmen, t’dukshmen e t’padukshme, t’kandshmen, t’pangushllueshmen, t’pashmangshmen, t’papërcaktueshme, krejt t’pashprehunën der t’papërshkrueshmen. Sepse jam fenomeni, jam ajo çka ndjej, e nse’ s’ndjej, vdes. Due me jetue!   … Continue reading