Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora   MIQËSIA Portret’ nuk janë sytë, konturet e trupit, ngjyrat, floket, as imtësi të tjera që duken… e u thurim vargje në moshën e rinisë… Ai… qendron diku thellë… te rrënjët, me genin, në momente të … Continue reading

Udhëtim me romanin ‘Sytë e gështenjave të egra’ të shkrimtarit Sadik Bejko – Kur letërsia na shpëton prej personalitetit / Kritikë nga Entela-Safeti KASI

Udhëtim me romanin ‘Sytë e gështenjave të egra’ të shkrimtarit Sadik Bejko Kur letërsia na shpëton prej personalitetit   Kritikë nga Entela-Safeti KASI “Romani ka kompozicionin e një vepre ekzistenciale- surealiste në sfondin e së cilës ti si lexues përfshihesh … Continue reading

Shtëpia Botuese “MUZGU” boton vëllimin poetik “Mbahem te një fije bari” të autorit Lumo Kolleshi dhe parathënie nga botuesi Mark Simoni

Shtëpia Botuese “MUZGU”  boton vëllimin poetik “Mbahem te një fije bari” të autorit Lumo Kolleshi dhe parathënie nga botuesi Mark Simoni Parathënia e librit Në historiografinë e letërsisë, në rastet kur merren me gjykimin e veprës së autorëve të ndryshëm, kemi … Continue reading

Poezi nga Myrteza Mara

Poezi nga Myrteza Mara   SHFLETO DITARËT Mos shiko me lentet e dyshimit kreshtat e fjalëve të mija shkruar e thënë në ngutje, sepse edhe “ditën e gjykimit“ për dashurinë tonë do lutem. Ishin shkallë të pjerrëta ato të ngjitjes, … Continue reading

YURI ZAMBRANO

YURI ZAMBRANO   Yuri Zambrano es poeta y escritor. Coordina el Festival Mundial de la Palabra – World Festival of Poetry (WFP), consagrando santuarios poéticos en todo el mundo, y el Frente Mundial Poético en Defensa de los Derechos de … Continue reading

Poezi nga Juljana Mehmeti

Poezi nga Juljana Mehmeti   Pasqyrave të bardha… Në këtë stërgjatje të përjetshme dritëhijesh përplasur honeve të shpirtit diku akull i ftohtë e fshehur, si ajzbergë të errtës thellësi, diku tjetër magmë e derdhur dejeve që lëvrijnë jetën në rendje … Continue reading